söndag 20 november 2011

Hungerspelen

Jo jag har även börjat läsa första boken i serien Hungerspelen som e-bok. Jag läser den på engelska och fattar inte riktigt allt men den verkar bra.

Wikipedias svenska sida för boken står följande om handlingen:

Efter ett brutalt krig bildades landet Panem av det som var kvar av Nordamerika. Nationen bestod av huvudstaden samt 13 distrikt, vart och ett specialiserat på ennäring som till exempel fiskejordbruk eller textilproduktion. Distrikten gjorde uppror mot centralmakten men besegrades, med undantag för distrikt 13 som blev utplånat för att statuera exempel.Till Hungerspelen skickas en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt, vilket ger 24 "spelungdomar". De släpps in på en arena som kan vara vad som helst från en öken till ett vinterlandskap. Allt direktsänds dygnet runt så att hela Panem kan följa spelet från sina tv-apparater. Spelets regler? Den som överlever får åka hem...

Bokserien är riktad till ungdomar och min motivering till att jag läser dessa är att jag ska bli lärare och att jag därför behöver hålla mig uppdaterad på vad "kidsen" läser. Serien är dessutom mycket populär, typ som Twilight fast utan vampyrer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar